Dupli pas Pogbe i Teveza presudio Milanu, Juve slavio u derbiju

Izvor: Blic, 20.Sep.2014, 23:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dupli pas Pogbe i Teveza presudio Milanu, Juve slavio u derbiju

Fudbaleri Juventusa slavili su minimalnu pobedu nad Milanom od 0:1 u gostima, u trećem kolu Serije A.

"Stara dama" se vinula na čelo tabele sa maksimalnim učinkom uz gol-razlliku 4:0, dok su roso-neri pretrpeli prvi ovosezonski poraz u Kalču. Ovaj duel je uvek u centru pažnje, a sada je bio dodatno, jer na klupi Juvea sedi Masimilijano Alegri, bivši trener Milana, koji je iz tog perioda imao sukob sa Filipom Inzagijem, tada trenerom mlađih kategorija, a sada prvog tima. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Napadači Milana Honda, El Šaravi i Menez su bili prilično "odsečeni", Juve je dominirao na San Siru i stvarao šanse, a iskoristio je samo onu u 71. minutu.

Na isteku pola sata igre Fernando Ljorente je omogućio Abijatiju da se istakne, a u 36. minutu i Bonući se našao u dobroj prilici, ali je poslao loptu glavom tik pored stative, koju je nedugo zatim pogodio Markizio odličnim udarcem.

Planove Juventusu nije poremetila ni povreda Kaseresa koga je zamenio Ogbona u prvom poluvremenu, a i u drugom su gosti diktirali tempo, što su krunisali sjajnom akcijom - Tevez je odigrao dupli pas sa Pogbom, francuski vezista je fantastično asistirao Argentincu koji je iskosa sa leve strane matirao Abijatija za konačnih 0:1.

U prvom meču trećeg kola Serije A Ćezena je na svom terenu ispustila dva gola prednosti i remizirala sa Empolijem 2:2. Domaćin je poveo preko Marilunga u 30. minutu i nedugo zatim udvostručila prednog golom Defrela, ali su se u drugom poluvremenu Tavano i Ruđani pobrinuli za podelu plena.

Serija A, 3. kolo:

Subota:

Ćezena - Empoli 2:2 (2:0)

(Marilungo 30, Defrel 32 - Tavano 55, Ruđani 72)

Milan - Juventus 0:1 (0:0)

(Tevez 71)

Nedelja:

12.30 Kjevo - Parma

15.00 Đenova - Lacio

15.00 Roma - Kaljari

15.00 Sasuolo - Sampdorija

18.00 Atalanta - Fjorentina

18.00 Udineze - Napoli

20.45 Palermo - Inter

20.45 Torino - Verona
Pogledaj vesti o: Honda

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Alegri: Nema nikave osvete, u Milanu sam napravio velike korake u karijeri

Izvor: Blic, 21.Sep.2014, 11:29

Trener Juventusa Masimilijano Alegri izjavio je nakon trijumfa nad Milanom u gostima (1:0) da nije imao nikakav motiv za nekakvu vrstu osvete klubu gde je proveo, po njegovim rečima, ključne momente za nastavak njegove karijere..."Posle tri i po godine, emocija, velikih trenutaka i pobeda u Milanu,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.