Pogledajte skok harlijem od 56 metra

Izvor: Vesti-online.com, 02.Mar.2010, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pogledajte skok "harlijem" od 56 metra

Američki kaskader Set Enslou oborio je rekord u dužini skoka motorom "Harli Dejvidson" pošto je "preleteo" skoro 56 metra.

 

Enslou je u sidnejskoj luci preskočio 53,34 metra iz prvog pokušaja, a 183,7 stope ili 55,99 metara iz drugog. Time je Enslou oborio prethodni rekord Babe Blekvela iz 1999, koji je iznosio 47,85 metara.

On je tako za 5,4 metara popravio svoj rekord >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji je postavio pre 10 godina u Las Vegasu.

Najzanimljiviji detalj postavljanja rekorda je da je Amerikanac morao da ponovi skok jer kamere nisu bile uključene. Zvezda motociklizma je trebalo da obara rekord u 9.30, ali je krenuo 45 minuta ranije kada je bila samo trećina novinara i kamermana na terenu.

"Oduševljen sam, ovo je fantastično", rekao je Enslou, koji je posle skoka izgledao kao da se možda povredio, ali su članovi njegovog tima saopštili da je sa njim sve u redu.

"Drago nam je da je Enslou bezbedno 'sleteo'", rekao je predstavnik kompanije "Harli Dejvidson" Ejdrijen O'Donahju.

Pošto Ginisova knjiga rekorda ovakve poduhvate ne deli prema modelu motora, Enslou se neće upisati kao najuspešniji skakač "harlijem".

Iako je ovaj podvig vrlo impresivan, ipak nije najveća dužina ikad preskočena. Svetski rekord drži Trevis Pastrana koji je sa svojim autom marke "subaru" preskočio skoro 30 metara više i to na Long Biču 2006. godine.

Kako to radi Pastrana pogledajte ovde:

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.