Kacigi je ipak mesto na glavi

Izvor: B92, 17.Jul.2013, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kacigi je ipak mesto na glavi

Padovi sa motocikla često se dešavaju onda kada ih najmanje očekujete. Zato je svako komad zaštitne opreme dobrodošao, bilo da je reč o jakni sa štitnicima, rukavicama ili kacigi.

Čak i pad pri maloj brzini može da dovede do ozbiljnih povreda i poderotina, kada nezaštićeni delovi tela dođu u direktan kontakt sa asfaltom.

Motorista koji je učestvovao na Harley-Davidson skupu u švajcarskom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Luganu zanemario je osnovna pravila bezbednosti kada je reč o opremi, verovatno u nameri da svojim "kul" izgledom impresionira okupljene gledaoce:

Srećom, pad nije izazvao teže posledice, pa se vozač motocikla poput filmskog Terminatora odmah pridigao, uspravio motocikl i nastavio vožnju.

Ovog puta sa kacigom na glavi.

Pogledajte još jedan primer zašto je nošenje zaštitne kacige važno.

Pročitajte zašto su motociklisti u Srbiji "ugrožena vrsta".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kacigi je ipak mesto na glavi

Izvor: B92, 17.Jul.2013

Padovi sa motocikla često se dešavaju kada ih najmanje očekujete. Zato je svako komad zaštitne opreme dobrodošao, bilo da je reč o jakni sa štitnicima, rukavicama ili kacigi...Čak i pad pri maloj brzini može da dovede do ozbiljnih povreda i poderotina, kada nezaštićeni delovi tela dođu u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.