Bajkeri pošli na Kosovo u Bajk rok misiju

Izvor: Blic, 25.Jun.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bajkeri pošli na Kosovo u "Bajk rok misiju"

Bajkerski karavan pošao je danas na humanitarno-kulturnu "Bajk rok misiju" u okviru koje će se večeras u Kosovskoj Mitrovici održati rok koncert. Više stotina bajkera okupilo se ispred Narodne skupštine, odakle su krenuli , ali se očekuje da će oko 1.500 njih stići na Kosovo i Metohiju jer će im se pridruživati i bajkeri iz svih delova Srbije, ali i zemalja u okruženju, poput Poljske i Rusije.

Predsednik organizatora misije "Harli - Dejvidson klub Srbija", >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Milić Radević, rekao je novinarima da bajkeri planiraju da posete i Gazimestan, kao i druge delove južne pokrajne.

- Ovo je naš mali jubilej, jer već petu godinu organizujemo ovu manifestaciju. Cilj misije je humanitarni, da posetimo našu braću na Kosovu i Metohiji - rekao je Radević.

On je dodao da bajkeri za sada pomažu 21 detetu sa Kosova i Metohije, oko školovanja i razvoja uopštede. Deca dolaze u Beograd ili bajkeri odlaze kod njih nekoliko puta godišnje.

Frontmen rok grupe "Riblja Čorba", koji će biti jedan od učesnika večerašnjeg koncerta u Kosovskoj Mitrovici, Bora Đorđević, je kazao da je "Čorba" od početka učesnik ove manifestacije.

- Cilj je da srušimo tu granicu koja ne postoji. Uvek pri prelasku administrativne linije ima manjih problema, ali smatram da će bajkeri i sada ispuniti svoju misiju i da će se koncert održati - kaže Đorđević.

Vlasnici "hondi", "suzukija", "kavasakija", "harli dejvidson", "BMW" i drugih motora sipanje goriva će besplatno imati na pumpama NIS-a, koji je generalni sponzor ove akcije.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bajkeri pošli put Kosova na "Bajk rok misiju"

Izvor: Studio B, 25.Jun.2011

Bajkerski karavan pošao je put Kosova i Metohije na humanitarno-kulturnu "Bajk rok misiju" u okviru koje će se večeras u Kosovskoj Mitrovici održati rok koncert...Više stotina bajkera okupilo se ispred Doma Narodne skupštine odakle su pošli ka Kosovu i Metohiji, a ukupno će ih u južnu srpsku...

Nastavak na Studio B...

NIS PODRŽAO BAJK ROK MISIJU

Izvor: Kurir, 26.Jun.2011, 08:10

BEOGRAD - Sa platoa ispred Skupštine Srbije juče je krenula kolona od 1.500 bajkera, kojom je startovala peta, jubilarna humanitarno-kulturna akcija „Bajk rok misija“...Organizator ove akcije je Harli-Dejvidson klub Srbija, a NIS je, kao generalni sponzor, svim učesnicima obezbedio besplatno gorivo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.