Američka ikona u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 02.Jun.2019, 09:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Američka ikona u Beogradu (FOTO, VIDEO)

Ljubitelji Harli Dejvidson motocikala u prilici su da vide, ali i besplatno probaju čak 23 najnovija modela.

U okviru Freedom Tour 2019, specijalni Harli Dejvidson kamion je ovog vikenda u Beogradu parkiran ispred Merkator centra, gde se nalazi prodajni centar ovog proizvođača motocikala.

Ljubitelji ovog čuvenog proizvođača motocikala u prilici su da vide, ali i besplatno probaju čak 23 najnovija modela. Na raspolaganju su najmanji Sportster >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i Street 750, koji je najjeftiniji Harli sa cenom od oko 8.000 evra, pa sve do velikih krstarica, sa početnom cenom od 20.000 evra.

Izvor: MONDO

Inače, modeli Harli Dejvidsona su poznati i brojnim modifikacijama. Moguće je pomeriti položaj sedišta, dodati sedište za saputnika, ali i zameniti volan i veličinu točka.

Kupcima su na raspolaganju i brojne druge izmene, koje se nalaze u zvaničnom katalogu. Sve ovo je dostupno i kupcima u Srbiji.

"Možete sve da prilagodite sebi, kako sebe vi vidite na tom motoru. Koji je to model koji vama odgovara. Da li će to da bude model samo za vas – urbani, opasan i dark, ili će biti krstarica gde imate grejanje sedišta, ozbiljno ozvučenje, navigaciju i fotelju za saputnika", rekla je za MONDO Ružica Vasić iz Harli Dejvidsona Beograd i dodala da se na taj način mogu dobiti modeli koji koštaju i 60.000 evra.

Harli Dejvidson je osnovan davne 1903. godine i dugo je bio samo jedan od dva, a onda i jedini američki proizvođač motora.

Ova američka ikona je do polovine pedesetih bila najpoznatija po modelima namenjenim policiji, vojsci, kao i moto takmičarima. Onda je 1956, tada zvezda u usponu, Elvis Prisli pozirao na jednom Harliju i pojavio se na naslovnoj strani magazina za motocikliste.

Harlije zatim prisvajaju "Anđeli pakla", a postaju i deo hipi pokreta kao simbol "američke slobode".

Ovi motori su bili protagonosti i nekih od kultnih filmova. Čak su i bili među glavnim glumcima u filmu "Goli u sedlu". Čuveni trio, Piter Fonda, Denis Hoper i Džek Niklson su na "oslobađajuće putovanje" po Americi krenuli na legendarnim modifikovanim Harli Dejvidson Hydra-Glide modelima.

Značajnu ulogu u "Terminatoru 2" imao je i jedan od najpoznatijih Harli modela, Fat Boy.

Osim po masivnim i brundavih modelima, Harli je nedavno predstavio i prvi električni model, LiveWire, koji je prvo promovisala Skarlet Johanson u "Osvetnicima".

"Ljudi i dalje traže klasične Harlije, ali se otvara i segment za mlađe kupce. Napravljeni su modeli sa manjom kubikažom, koji su okretniji i prilagođeniji urbanom okruženju, odnosno evropskom standardu. Harli je napravio i svoj prvi električni motocikl, koji je podelio publiku. Međutim, logično je da jedan ovakav brend ponudi i model u skladu sa aktuelnim trendovima", izjavila je Vasić.

Model Livewire je praktično jedini model koji nije dostupan za srpsko tržište.


Pogledaj vesti o: Harley Davidson

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.