U Kanu danas počinje 76. Međunarodni filmski festival

Izvor: Beta, 16.Maj.2023, 07:50

U Kanu danas počinje 76. Međunarodni filmski festival

Međunarodni filmski festival počinje danas u Kanu, sa crvenim tepihom preko kojeg će preći brojne zvezde među kojima Harison Ford (Harrison), Džoni Dep (Johnny Depp) i Natali Portman (Nathalie), a u trci za Zlatnom palmom je 21 film.Za sada se ne zna ko će naslediti Šveđanina Rubena Ostlunda, prošlogodišnjeg dobitnika glavne nagrade za film "Bez filtera", koji je ove godine predsednik žirija.Zaštitno lice festivala je ove godine francuska glumica Katrin Denev (Catherine Deneuve) sa njenim ogromnim portretom na ulazu palate. Crno-bela fotografija je iz 1968. godine iz ostvarenja "La chamade" reditelja Alena Kavalijea (Alain Cavalier).Festival koji gaji svoje nasleđe, odabrao je ćerku Katrin Denev i italijanskog glumca Marčela Mastrojanija (Marcello Mastroianni), Kjaru Mastrojani (Chiara) takođe glumicu, da zvanično otvori i zatvori filmsku smotru, 27. maja.Među zvezdama koje se takmiče za Zlatnu palmu, nalaze se već nagrađivane ličnosti poput Britanca Kena Louča (Loach) (86), dvostrukog pobednika pobednika (2006. i 2016.), Nemca Vima Vendersa (Wim Wenders), koji je osvojio nagradu 1984. za "Pariz Teksas", i Italijana Nanija Moretija (Nanni Moretti).Finski reditelj Aki Kaurismaki se takođe vraća u Kan sa ostvarenjem "Uvelo lišće", kao i Italijan Marko Belokio (Marco Bellocchio) (83) sa filmom "Otmica", o jevrejskom dečaku koje je otela Katolička crkva i ...
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danas počinje Kanski filmski festival

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Maj.2023

Međunarodni filmski festival počinje danas u Kanu, sa crvenim tepihom preko kojeg će preći brojne zvijezde među kojima Harison Ford, Džoni Dep i Natali Portman, a u trci za Zlatnom palmom je 21 film.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.