Tržište: Ford napušta Japan i Indoneziju

Izvor: Nacionalna klasa, 27.Jan.2016, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tržište: Ford napušta Japan i Indoneziju

Ford je saopštio da će obustaviti prodaju automobila svojih marki Ford i Lincoln na tržištima Japana i Indonezije zbog nemogućnosti da ostvari stabilan profit.

Očekuje se da će odluka biti sprovedena u drugom delu godine i da će rezultovati otkazima za nekoliko stotina radnika. Portparol Forda rekao je da kompanija ima 52 prodajna salona sa 292 radnika u Japanu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nacionalna klasa << i 44 prodajna mjesta sa 35 radnika u Indoneziji. Fordovi modeli prodavali su se u Japanu od 1974. godine.

Marke Ford i Lincoln su u 2015. godini prodale samo 5000 automobila u Japanu, a u Indoneziji, gde se prodaje samo Ford, nešto više od 6000, pa ovakva odluka nije iznenađujuća. To znači da je američka kompanija u na tržištima tih zemalja imala udeo od samo 0,1% odnosno 0,6%.

Ford će ove godine obustaviti proizvodnju automobila i motora u Australiji, ali neće potpuno napustiti ovo tržište.

Nastavak na Nacionalna klasa...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nacionalna klasa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nacionalna klasa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.