Rusi modernizovali Ladu Nivu

Izvor: AutoBlog, 14.Apr.2024, 19:31

Rusi modernizovali Ladu Nivu

Prelazak na ratnu ekonomiju očigledno još nije zahvatio najvećeg ruskog proizvođača automobila Avtovaz, koji je predstavio novu verziju jednog od najizdržljivijih terenskih automobila. Doduše, mora se priznati da je modernizacija kasnila jer bila je najavljena još za prošlu jesen, ali sada je došla u prodaju.Pre svega, zanimljivo je ime. Dok Ford trenutno osvaja svet svojim modelom Bronco, Lada je odlučila da promeni samo jedno slovo i Nivu je nazvala Bronto. Kako navodi Index.hr, modernizovana Niva Bronto je sada opremljena 1,7 litarskim benzinskim motorom koji razvija 61 kW/83 KS i 129 Nm obrtnog momenta te zadovoljava ekološki standard Euro 5. Naravno, Niva i dalje ima stalni pogon na sva četiri točka s mogućnošću...
Pogledaj vesti o: Ford,   Lada

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Ruska legenda neće u penziju: Ovo je Lada Niva Bronto

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2024

Prelazak na ratnu ekonomiju očigledno još nije zahvatio najvećeg ruskog proizvođača automobila Avtovaz. Upravo su predstavili novu verziju jednog od najizdržljivijih terenskih automobila u istoriji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.