Izvor: Blic, 02.Apr.2009, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekoračio brzinu u oldtajmeru iz 1923. godine

Dejv Stensfild iz Koventrija u Engleskoj nije mogao da poveruje sopstvenim očima kada mu je poštar uručio kaznu zbog toga što je prekoračio brzinu vozeći svoj 86 godina star T Ford.

U rešenju je pisalo da ga je radar snimio dok je vozio brzinom od 56 kilometara na sat na delu puta na kome ograničenje iznosi 50 kilometara.

"U originalnoj fabričkoj dokumentaciji piše da mu je maksimalna brzina 70 kilometara, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ali to je bilo 1923. godine. Prosto ne verujem da sada može da razvije brzinu od 56 kilometara. Na žalost, automobil nema kilometar sat, pa nikada nisam mogao da proverim koliko brzo može da ide", rekao je Dejv. Pošto nije pristao da plati kaznu od 60 funti i da mu se upišu tri kaznena boda, on je otišao na sud, ali je posle svega platio trostruko više.

"Na sudu nisam mogao da dokažem da nisam vozio tako brzo jer nemam brzinomer. Sudija nije prihvatio moje obrazloženje da ni ja sa 67 godina, ni automobil, koji je 22 godine stariji, nismo spremni na brzu vožnju", rekao je Dejv.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.