Postoji mogućnost da Ford Kuga Hibrid bude povučen sa tržišta

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2020, 17:49

Postoji mogućnost da Ford Kuga Hibrid bude povučen sa tržišta

Kažu da je problem u bateriji...

Ford Kuga je odličan SUV, a postoji i štedljiva plug-in hibridna verzija. Tu dobre vesti prestaju.

Crítica: Ford Kuga Hybrid https://t.co/LjFVWQJLG2 pic.twitter.com/wQOVajFD7h

— Autoblog Argentina 🚙🇦🇷 (@Autoblogcomar) August 13, 2020

Kako prenosi Index.hr, Ford je objavio da su do >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sada poznata četiri slučaja pojave požara na hibridnim Kugama, a koje su izazvale baterije. O tom problemu je pisao i britanski Autocar, kome je Ford potvrdio da je uzrok požara u baterijama, odnosno u njihovom pregrejavanju. Takođe, u Velikoj je Britaniji je odmah prekinuta prodaja primeraka proizvedenih pre 26. juna. Ford savetuje vlasnicima da ne pune vozila i ne drže ih u električnom EV Auto modu rada. Prve procene govore da bi moglo da bude opozvano više od 27.000 automobila.

Reagovala je i Evropska komisija putem RAPEX sistem brzog uzbunjivanja za opasne neprehrambene proizvode, prema kome se radi o ozbiljnom upozorenju. Naime, radi se o Kugama proizvedenim u periodu od 1. jula 2019. do 5. juna ove godine, a na kojima je uočena mogućnost prodora vode u SOBDM modul, što može da izazove kratki spoj. Tako se povećava verovatnoća pregrejavanja baterija, a time i opasnost pojave požara na vozilu. Da stvar bude gora, rizik od požara se ne smanjuje ako je vozilo parkirano ili priključeno na punjač.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.