Poslastica za kolekcionare: Ekskluzivni Ford Mustang55 za Evropu FOTO

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 15:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslastica za kolekcionare: Ekskluzivni Ford Mustang55 za Evropu FOTO

Ford obeležava Mustangov 55. rođendan specijalnom verzijom namenjenom evropskom tržištu.

Mustang55 zasnovan je na "regularnom" Mustangu GT koji je opremljen 5.0 V8 motorom sa 450 ks (331 kW). Kupci mogu da biraju da li će se snaga prenositi na točkove putem 6-brzinskog manuelnog ili 10-stepenog automatskog menjača, a automobili iz jubilarne serije dostupni su u kupe i kabriolet verziji.

U poređenju sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << običnim GT-om, jubilarac se pre svega razlikuje po nekim estetskim detaljima na spoljašnjosti i u putničkoj kabini automobila, a kao doplatna opcija dostupan je i zadnji spojler. Osim toga, vozilo ima pločice sa oznakom posebne serije "Mustang55".

Krov na kupe verziji je ofarban u crno, kao i prednja maska i branik, a automobil je opremljen crnim 19-inčnim alu felnama.

Fotografije enterijera nisu objavljene, a Ford navodi da jubilarna serija ima u putničkoj kabini obilje materijala od ugljeničnih vlakana, dok je centralna konzola presvučena kožom, a sedišta alkantarom.

Evropa postaje sve značajnije tržište za Mustang, a Ford je povodom lansiranja verzije "55" saopštio da je u prvih 6 meseci 2019. godine u Evropi prodao preko 5.500 primeraka ovog modela.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.