Petorica američkih vojnika poginula u nesreći u Mediteranu

Izvor: VOA, 13.Nov.2023, 16:43

Petorica američkih vojnika poginula u nesreći u Mediteranu

Petorica pripadnika američkih snaga za specijalne vojne operacija poginula su u petak kada se helikopter u kojem su letjeli srušio u Sredozemno more tokom obuke, saopšteno je iz Pentagona u nedelju. Vojnici su učestvovali u "rutinskoj obuci letenja" kada je došlo do vanredne situacije u helikopteru MH-60 Blekhok (Blackhawk) koja je dovela do nesreće, navodi se u saopštenju Sekretarijata za odbranu, objavljenom u ponedeljak. Sjedinjene Države su od napada Hamasa na Izrael 7. oktobra rasporedile dva nosača aviona - Ford i Ajzenhauer - uz dodatne brodove i desetine letjelica u istočnom Mediteranu da bi osigurale da se sukob ne proširi. Američka komanda za Evropu, koja nadgleda američke vojne operacije na evropskom kontinentu i u djelovima Biskog istoka, prvobitno je u subotu potvrdila nesreću. "Možemo definitivno da kažemo da je pad letjelice isključivo povezan sa obukom i da nema nagovještaja da je riječ o neprijateljskoj aktivnosti", saopšteno je iz komande. Predsjednik Džo Bajden u nedelju je izrazio saučešće porodicama žrtava za koje je Pentagon naveo da su bili dio prvog bataljona, 160. vazdušnog puka za specijalne operacije. Žrtve su identifikovane kao Stiven Dvajer iz Tenesija, Šejn Barns iz Kalifornije, Tener Gron iz Nju Hempšira, Endrju Sautard iz Arizone i Kejd Vulf iz Minesote.  
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Treća runda američkih sankcija za Hamas

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Nov.2023, 15:40

Sjedinjene Američke Države su u utorak, 14. novembra nametnule treću rundu sankcija palestinskoj militantnoj grupi Hamas, nakon njihovog napada na Izrael od prošlog mjeseca, ciljajući lidere i finansijere grupe koju SAD i EU karakterišu kao terorističku. Američko Ministarstvo finansija je navelo...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.