Ovo je poslednji put da igram Indijanu Džonsa: Harison Ford se emotivno oprostio sa profesorom arheologije, kritika bila surova

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 20:08

"Ovo je poslednji put da igram Indijanu Džonsa": Harison Ford se emotivno oprostio sa profesorom arheologije, kritika bila surova

Poznati glumac se posle 40 godina poslednji put pojavljuje u ulozi legendarnog lovca na blago.

Često kada umetnik najavi "poslednji" projekat, to najčeće radi zbog privlačenja pažnje i ispostavi se da nakon toga još dugo radi. Međutim, čini nam se da Harisonu Fordu ipak svi veruju da li će ovo zaista biti njegov poslednji izlazak sa pohabanim šeširom legendarnog avanturiste Indijane Džonsa.

Poznati glumac kaže da veruje da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << će predstojeći film Indijane Džonsa "Dial of Destini" biti poslednji put kada se proslavljeni arheolog pojavljuje na malim i velikim ekranima.

U intervjuu za Total Film, 80-godišnja zvezda potvrdila je Diznijevu prethodnu najavu da će ovo biti Indijanin poslednji izlazak na veliko platno.

Ford je čeznjivo rekao:

- Ovo je poslednji film u seriji, i ovo je poslednji put da igram lik. Predviđam da će to biti poslednji put da se pojavljuje na filmu, i dodao:

- Bio sam ambiciozan da radim ovaj film i 10 godina sam čekao, i konačno je došlo vreme da se svi posvetimo filmu.

Moglo bi se tvrditi da film "Indijana Džons i artefakt sudbine" (Indiana Jones and the Dial of Destiny), prvi za franšizu od 2008. "Indijana Džons i Kraljevstvo kristalne lobanje" (Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skul) nije ni bio neophodan za završetak serije, pošto Ford sada ima 80 godina.

Ali glumac kaže da je želeo da ovom voljenom liku da "emotivni kraj", istovremeno priznajući da vreme prolazi.

- Snimamo ove filmove već 40 godina, ne možemo da poreknemo uticaj starosti na lik, i upravo sam želeo da se taj proces razvije u složenu priču - kaže on.

Vrcavost filma je baš u vezi sa starošću Indijane Džonsa. Predstavlja ostarelog profesora arheologije kako se žali dok izvodi akcione vratolomije sa kumom Helenom, koju igra Fibi Voler-Bridž, dok par juri za drevnim brojčanikom koji može da promeni tok istorije.

Film je prepun šala o tom liku, kao i najveći neprijatelji Indijane Džonsa, nacisti, koje u ovom filmu predvodi danski glumac i bivši Bondov negativac Mads Mikelsen.

Ali Ford insistira da se neće vratiti u iskušenje: - Nisam bio toliko zainteresovan da radim istu stvar iznova i iznova, želeo sam da napravim emotivan završetak ovog lika, rekao je on.

Ipak, svetska premijera filma na Filmskom festivalu u Kanu izazvala je mlake ocene kritičara. U recenziji BBC-ja piše da je film "depresivan podsetnik koliko su življe bile njegove prošle avanture".

Ali faktor nostalgije i dalje može biti snažan mamac za publiku, te su svi sa nestrpljenjem očekivali 30. jun da bi se podsetili smešnog profesora i makar na kratko vratili u neko srećnije vreme.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.