Mustang Bulit 50 godina kasnije (FOTO, VIDEO)

Izvor: Mondo, 15.Jan.2018, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mustang Bulit" 50 godina kasnije (FOTO, VIDEO)

Jedan od najčuvenijih filmskih automobila 50 godina kasnije dobio je naslednika

Pored legendarnog Stiva Mekvina, glavnu ulogu u filmu "Bulit" iz davne 1968. godine je maestralno odigrao i "ford mustang GT".

U pitanju je "mustang" prve generacije koji je milionima gledalaca filma ostao u sećanju kako divlja brdovitim San Franciskom jureći loše momke, koji su izabrali, ništa manje čuveni, "dodž čardžer R/T" kao vozilo za bekstvo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Pogledajte legendarnu jurnjavu:



Izvor: YouTube/Movieclips

Na pedesetogodišnjicu filma, Ford je izbacio posebnu Bulit verziju novog "mustanga GT". Ispod haube je smešten petolitarski V8 koji razvija preko 475 konjskih snaga. Poput originala, ima ugrađen šestostepeni manuelni menjač (s belom kuglom na vrhu), a maksimalna brzina iznosi 262 kilometara na sat, desetak više od "mustanga GT".



Izvor: YouTube/Ford Motor Company

Na predstavljanju na sajmu automobila u Detroitu, model je bio u identičnoj zelenoj boji karoserije, a kupcima je na raspolaganju i crna verzija. Tu su i hromirani detalji, koji su bili veoma popularni pre pedeset godina.

Ovo nije prvi put da je Ford izbacio novu verziju modela iz Bulita. Tako je 2001. predstavljen "Bulit" sa "samo" 268 konjskih snaga.

Uporedite original iz '68. i ovogodišnji "mustang bulit":

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

VIDEO: Originalni Ford Mustang Bullitt

Izvor: AutoBlog, 16.Jan.2018, 03:47

* Šon Kirnen (vlasnik originalnog 1968 Ford Mustanga GT fastback koji je glumio u filmu  "Bullitt") i Moli Mekvin, unuka slavnog glumca Stiva Mekvina

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.