Modna pravila Toma Forda

Izvor: Blic, 31.Mar.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Modna pravila Toma Forda

Dizajner Tom Ford u kolumni muškog časopisa "Another Man" naveo je pet pravila kojih moderni muškarac mora da pridržava u svakom trenutku. Iako je Tom kreator, pravila se više odnose na kulturu ponašanja i bonton nego na oblačenje.

Uvek budite najbolja verzija sebe

Ovo pravilo odnosi se na oblačenje i ponašanje. Kada ste među ljudima uvek bi trebalo da budete najbolja verzija sebe jer na taj način iskazujete poštovanje svojoj okolini.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />Muškarci moraju biti strastveni i angažovani

Tom tvrdi da se ljudi koji ne rade dosađuju, pa su dosadni i drugim ljudima. Muškarci moraju biti strastveni, angažovani i treba da doprinose zajednici. Baš zato svaki džentlmen mora da ima posao i da radi.

"Uvek otvaram vrata ženama"

Ford tvrdi da su lepi maniri vrlo važni bez obzira da li ste u ženskom ili muškom društvu. "Uvek otvaram vrata ženama i pridržavam im kaput, a pazim i na to s koje strane hodaju dok hodam pored njih", kaže Tom.

Ne smete da osuđujete ljude zbog onoga što jesu

"Ljude nikada ne treba osuđivati zbog njihove nacionalnosti, seksualne orijentacije i uopšteno njihove prošlosti", kaže Tom.

Ne nosite japanke i bermude kada izlazite

Tom smatra da su bermude i šortsevi pogodne za plažu ili teniski teren, ali nikako za šetnju ili izlazak u grad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.