Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hronika - ukratko...

Poginuo motociklista

NIŠ- U sudaru motocikla i automobila, kod sela Vrtište na autoputu Niš- Beograd poginuo je Vladimir S. (37) iz Niša. U saopštenju policije, on se vozeći svoj motocikl „kavasaki“ direktno sudario sa automobilom „ford fijesta“, čačanske registracije, kojim je upravljao Dalibor L. (55) iz sela Zaklopače kod Kraljeva. Od siline udara, motorista je zadobio teške telesne povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i izdahnuo je na licu mesta.

Prema navodima niške policije uzrok ove nesreće je neprilagođena brzina kretanja vozača motocikla.

M.D.

Smrt u krivini

BUDVA - Cetinjanin Novak Vujović (48) poginuo je juče na magistralnom putu Cetinje-Budva u mestu Obzovica, kada je, iz za sada neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad vozilom i udario vozilom u stenu pored puta. Od zadobijenih povreda Vujović je izdahnuo na licu mesta.

Istraga je u toku, a uviđaj je, uz asistenciju saobraćajne policije i u prisustvu Borisa Savića, državnog tužioca u Kotoru, obavio kotorski istražni sudija Špiro Pavićević. Kao jedan od uzroka nesreće pominju se vlažni kolovoz i neprilagođena brzina u krivini.

Proneverila pare  Opštinskog fonda

LESKOVAC - Zbog sumnje da je počinila krivično delo pronevere, falsifikovanja službene isprave, posluge i zloupotrebe službenog položaja uhapšena je Mirjana M.(32) iz Leskovca, radnik Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, saopštila je leskovačka policija. Osumnjičena je sprovedena i saslušana kod istražnog sudije Okružnog suda u Leskovcu.

Prema navodima policije „postoje osnovi sumnje“ da je Mirjana M. tokom 2004, 2006, 2007. i 2008. godine obavljajući naplatu rata za stanove kupljene preko Opštinskog fonda za solidarnu stambenu izgradnju, deo naplaćenog novca zadržavala za sebe i na taj način pribavila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.300.000 dinara. Ona se tereti da je kupcima izdavala priznanice blagajne o izvršenim uplatama na primljeni iznos novca, a zatim, pod istim brojem i datumom sačinjavala naloge blagajni sa neistinitom sadržinom i predavala ih u Javnom preduzeću „Dom“ iz Leskovca.

U saopštenju se dodaje da se „osnovano sumnja da je Mirjana M. tokom meseca februara ove godine sačinila fiktivnu dokumentaciju za prodaju stana u Leskovcu, koji nije vlasništvo Fonda za solidarnu stambenu izgradnju, te da je od S.S. na ime uplate za učešće za kupovinu toga stana naplatila i protivpravno prisvojila iznos od oko 315.000 dinara“.

Uzgajao marihuanu

KRAGUJEVAC - Kragujevačka policija uhapsila je Darka N. (30) iz Kragujevca osumnjičenog za krivično delo neovlašćene proizvodnje, držanja i stavljanja u promet opojnih droga. U saopštenju policije navodi se da je Darko N. sredinom 2008. godine u svom dvorištu zasadio više semenki indijske konoplje. Od izraslih biljaka u septembru je odvojio lišće i batove, osušio ih i „proizveo“ više od 163 grama opojne droge - marihuane.

Prilikom pretresa, policija je u njegovoj kući našla osušenu marihuanu, zapakovanu u jednu kesu i sedam paketića.

S.Z.

Suđenje bivšemzameniku tužioca

BEOGRAD - Suđenje nekadašnjem zameniku republičkog javnog tužioca Miloradu Cvijoviću zbog zloupotrebe službenog položaja trebalo bi da počne danas u Drugom opštinskom sudu u Beogradu, javlja Tanjug. Cvijoviću će se suditi zbog sumnje da je bivšem direktoru „Ce marketa“ Slobodanu Raduloviću pomogao da kupi akcije tog preduzeća po povoljnijim cenama. Optužnica tereti Cvijovića da je neovlašćeno i kršeći propise iz pisarnice Republičkog tužilaštva izuzeo predmet koji je falsifikovao i rešio bez znanja postupajućeg tužioca, kako bi Raduloviću uklonio konkurenciju i omogućio mu da preko svoje privatne firme „Primer Ce“ kupi akcije „Ce marketa“ po povoljnijim cenama. Uhapšen je 7. oktobra 2006. godine u okviru istrage koju je inicirao specijalni tužilac protiv grupe poznate kao „stečajna mafija“. Drugo tužilaštvo preuzelo je krivično gonjenje od specijalnog tužioca, pošto se posle sprovedene istrage Posebno odeljenje Okružnog suda oglasilo nenadležnim. Tokom istrage je utvrđeno da u njegovim postupcima ne postoje elementi organizovanog kriminala, pa je predmet upućen redovnom sudu, dok se „stečajnoj mafiji“ sudi pred Posebnim odeljenjem (Specijalni sud). Raduloviću, koji se nalazi u bekstvu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal Okružnog suda sudi u odsustvu kao jednom od organizatora „stečajne mafije“.

U stanu držali bombe i eksploziv

BEOGRAD - Policija u Rumi je istražnom sudiji u tom gradu privela Srđana P. (18) i Miodraga L. (20) zbog sumnje da su nedozvoljeno držali oružje i eksplozivne materije, prenele su agencije. Kako je saopšteno, prilikom pretresa stana Srđana P. iz okoline Rume policija je pronašla ručnu bombu i 190 grama materije koja liči na plastični eksploziv. U stanu Miodraga L. iz opštine Sremska Mitrovica pronađena je automatska puška, pištolj i preko 200 komada municije različitog kalibra i nekoliko okvira za municiju. Posle saslušanja kod istražnog sudije osumnjičeni su pušteni da se brane sa slobode.

Heroin u prtljažniku

KRUŠEVAC - Dragan Đ. (48) i Milan D. (38), obojica iz Niša, Sadat K. (29) iz Novog Pazara i Besim N. (22) iz Tutina uhapšeni su na magistralnom putu Kruševac - Brus u mestu Zlatare. U prtljažniku putničkog vozila marke „golf“ niških registarskih oznaka, pronađeno je kilogram i 29 grama heroina koji su Dragan Đ. i Milan D. preuzeli od Besima N. i Sadata K. U vozilu u kome su se u prtljažniku ispod tapacira pronađen heroin nalazili su se Dragan Đ. i Milan D. Svi osumnjičeni su uhapšeni i uz krivičnu prijavu biće privedeni istražnom sudiji Okružnog suda u Kruševcu, potvrđeno je u policijskoj upravi u Kruševcu.

R. B.

Bežao od policije

POŽAREVAC - Protiv Dragana Ž. (23) iz Kličevca podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje. Vršeći redovnu kontrolu, saobraćajna policija pokušala je da zaustavi putničko vozilo marke „fijat uno“, u kojem se nalazio osumnjičeni, krećući se Ulicom Bože Dimitrijevića u Požarevcu. Na obazirući se na upozorenja policije, osumnjičeni je nastavio vožnju, ali ga je policija uskoro zaustavila, tako što mu je svojim autom preprečila put. Izvršenim proverama utvrđeno je da se na autu osumnjičenog nalaze registarske tablice koje pripadaju drugom putničkom vozilu. Osim toga, ustanovljeno je da vozač ima 1,33 promila alkohola u krvi. Osim krivične prijave, protiv Dragana Ž. podneta su i prijave za carinski i saobraćajni prekršaj.  

D. N.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.