Fordov električni kombi VIDEO

Izvor: B92, 26.Jun.2022, 18:06

Fordov električni kombi VIDEO

I dok su se njegovi prethodnici oslanjali na benzin, najnoviji Ford se oslanja na električni pogon.

Fordova priča o SuperVan-u traje godinama. Tačnije, do sada je predstavio tri modela iz tzv SuperVan serija.

Priča je počela 1971. godine, kada je nekome palo na pamet da u Ford Transit ugura V8 motor pobednika Le Mana, GT40. Zvuči još luđe od Renoove ideje za Espace F1.

Posle druge i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << treće verzije usledila je pauza od nekoliko decenija, da bi se sada dočekao Supervan3 koji je ne samo najjači već i prvi sa električnim pogonom.

Verovali ili ne, najnoviji SuperVan ima čak 2.000 KS, a 100 km/h dostiže za manje od dve sekunde. Iako Ford priznaje drastične modifikacije u poređenju sa serijskim E-Transit-om, zanimljivo je primetiti da je pod vozila zadržan.

Verovatno je to potez koji će se uskoro koristiti u marketingu za promociju proizvodne verzije električnog Transita.

Ipak, reč je o trkačkom automobilu potpuno ogoljenog enterijera u kome, uz sedište i volan, ima mesta samo za ekrane. Centralni je iz Mustanga Mach-E.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.