Ford ulazi u trku sa Teslom

Izvor: B92, 10.Feb.2024, 16:33

Ford ulazi u trku sa Teslom

Ford radi na jeftinim, malim električnim vozilima kako bi mogli da konkurišu Tesli i kineskim proizvođačima.

Ford planira da "rekalibriše" svoju EV strategiju kako bi prestali da proizvode velike, skupe strujaše jer visoke cene predstavljaju veliku barijeru u ubeđivanju kupaca, rekao je Džim Farli, šef Ford Motor kompanije.

"Još pre dve godine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo, u tišini, odlučili da radimo na razvijanju jeftine platforme za električna vozila", istakao je Farli u razgovoru sa investitorima.

Tim koji se bavi ovim poduhvatom predvodi Alan Klark, izvršni direktor odseka za EV razvoj, koji je došao u Ford upravo pre dve godine, nakon što je proveo 12 godina radeći za Teslu.

Nova EV platforma trebalo bi da bude baza za "nekoliko tipova vozila" koja bi trebalo da donesu profit, naveo je Farli, ističući da kompanija nije "ni blizu tome da ispuni potencijal koji ima kada je u pitanju zarada".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.