Ford smanjuje proizvodnju u Evropi

Izvor: RTS, 16.Mar.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ford" smanjuje proizvodnju u Evropi

Prodaja "Fordovih" vozila prošlog meseca opala za više od 25 odsto, zbog čega će američki proizvođač smanjiti obim i troškove proizvodnje u Evropi. Subvencionisanje nemačke autoindustrije dalo pozitivne rezultate.

Američki proizvođač automobila "Ford" saopštio je danas da će smanjiti svoje kapacitete i troškove u Evropi zbog slabe potražnje na tržištu automobila i pored investiranja 200 miliona evra u fabriku >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Kelnu.

Portparol "Forda" Tom Malkom rekao je da kompanija u ovom trenutku ne planira smanjenje broja radnih mesta niti otpuštanje radnika.

"Kako bismo osigurali naše planove za budućnost, moramo smanjiti proizvodne kapacitete i troškove "Forda" u Evropi, jer jedino na taj način kompanija može da se održi i ubuduće u poslu", saopštio je izvršni direktor evropskog dela kompanije Ford Džon Feming.

Kompanija "Ford" je saopštila da je prodaja vozila prošlog meseca u Evropi opala za 25 odsto i da je iznosila ukupno 112.000 vozila.

U istom mesecu zabeležen je rast prodaje u Nemačkoj od 14 odsto, za šta je zaslužan program pomoći automobilskoj industriji koji je usvojila nemačka vlada.

Kompanija Ford razmotriće i usvajanje novih mera u narednom periodu, kako bi se proizvodnja prilagodila potrebama tržišta, gde je zbog ekonomske krize sve manja tražnja.

Nove mere znače da će u pojedinim Fordovim fabrikama u Evropi, poput one u Valensiji, biti smanjen broj smena zaposlenih.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.