Ford razvija sistem kontrole policajaca

Izvor: Autoportal.rs, 05.Nov.2014, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford razvija sistem kontrole policajaca

Da li ste ikada kada ugledate saobraćajnu patrolu pored puta naglo zakočili i pomislili kako li je biti sa druge strane, da vi možete da kontrolišete ponašanje policajaca u saobraćaju? Američka automobilsa kompanije je blizu pronalaženja rešenja koje će iskoreniti bahate policajce za volanom.

I dok se naši policajci muče sa običnim tehnologijama za pisanje kazni Ford uveliko radi na razvijanju sistema koji će pratiti način na koji policajci >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << voze i to u realnom vremeu. Ova sistem će moći da prati brzinu kojom se policijski automobil kreće, da li policajci vezuju pojas, voze sa ugašenim svetlima i tome slično.

Fordov sistem će omogućiti da se istovremeno prati više vozila i da se u svakom trenutku zna koliko naglo automobil skreće, kako ulazi u krivine, da li naglo ubrzava, da li prolazi kroz crveno svetlo, da li vozi preko ograničenja u naseljenom mestu ili u zoni škole.

Američko Ministarstvo saobraćaja podržava ovu ideju jer u njihovoj zemlji sve veći broj ljudi gubi poverenje u policiju i zamera im na bahatom i neogovornom ponašanju u saobraćaju. Znamo da je od nas ova tehnologija milionima godina daleko ali valja znati da su u nekim zemljama i policajci primorani da poštuju ograničenja koja važe za ostale smrtnike.
Pogledaj vesti o: Ford

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.