Ford priprema 1.0 EcoBoost motor i 8-stepeni automatski menjač

Izvor: AutoBlog, 03.Jun.2011, 18:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford priprema 1.0 EcoBoost motor i 8-stepeni automatski menjač

Investicija Forda u nove motore i štedljivu tehnologiju, prema najavi iz ove komanije, rezultiraće uskoro predstavljanjem benzinskog 1.0 EcoBoost motora i 8-stepenog automatskog menjača. Premijera se očekuje ove jeseni u Frankfurtu.Trocilindrični benzinski 1.0 litarski EcoBoost motor će biti dostupan u Fordovim malim automobilima. Motor je u finalnoj fazi razvoja, pa konačne specifikacije nisu poznate, ali govori se da će uz pomoć turbo punjača motor imati oko 120KS. Osmostepeni menjač će biti naprednija verzija aktuelnih menjača sa duplim kvačilom, sa smanjenim vremenom izmene brzina. Više detalja biće objavljeno narednih meseci. Još jedna novost iz Forda biće e-CVT menjač za upotrebu u hibridnim automobilima. Proizvodnja...

Nastavak na AutoBlog...






Povezane vesti

Predstavljamo vam najmanji Fordov motor ikada napravljen

Izvor: Autoportal.rs, 03.Jun.2011

Bilo je potrebno dosta vremena da Ford krene u korišćenje motora sa turbo-punjačem kod standardnih modela, a sada nam kompanija iz Mičigena nudi novi 1.0-litarski EcoBoost motor, prvi Fordov trocilindrični motor i najmanji ikada.

Nastavak na Autoportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta AutoBlog. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta AutoBlog. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.