Ford povlači skoro milion vozila

Izvor: Autoportal.rs, 27.Sep.2014, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford povlači skoro milion vozila

Nedavno je kompanija Chrysler pretrpela veliki udarac kada su morali da povuku 350 000 svojih vozila sa tržišta zbog problema sa paljenjem, a sada je još jedan američki gigant suočen sa još većim problemom.

Kompanija "Chrysler" je morala da povuče kontigent od čak 350 000 vozila zbog problema sa paljenjem a sada je i "Ford" u sličnom problemu. Zbog grešaka u bezbednosnom sistemu >> Pročitaj celu vest na sajtu Autoportal.rs << oni će morati iz prodaje da povuku 850 000 automobila. To znači preko miliona automobila manje ovih proizvođača, te ovo svakako nisu svetli trenuci za američku automobilsku industriju.

Kako navode u kompaniji "Ford", problem nastaje kod određenih bezbednosnih modula, gde može doći do kratkog spoja koji uzrokuje da lampica za upozorenje o vazdušnom jastuku konstantno svetli, ali još bitnije da u slučaju nesreće postoji mogućnost da se neki vazdušni jastuci neće otvoriti.

Za sada nije poznato da je neko povređen u bilo kakvoj nesreći zbog ovog problema. Modeli na kojima je nađena ova greška jesu Ford C-Max napravljen 2013-2014, Ford Fusion 2013-2014 i Lincoln MKZ 2012-2013. Većina ovih automobila se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama dok je svega 85 000 automobila trenutno u Kanadi.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na Autoportal.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Autoportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Autoportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.