Ford počinje da testira električna vozila

Izvor: S media, 29.Dec.2009, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ford" počinje da testira električna vozila

Američki "Ford" počeće od 4. januara da sprovodi dvogodišnji program testiranja električnog kompaktnog vozila "fokus" i višenamenskog vozila "tranzit", budući da se priprema da početkom naredne godine uvede baterijama opremljene modele automobila.

Oko 25 vozila biće uključeno u normalne saobraćajne uslove u Kelnu, sedištu "Fordove" evropske filijale, izjavio je Ferdinand Dudenhofer, direktor Centra za istraživanja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u sektoru automobilske industrije pri nemačkom Univerzitetu Duizburg-Esen.

Vožnja će uključivati istraživače i potrošače koje odabere "Ford", rekao je Dudenhofer, a podaci o ponašanju tih modela automobila biće kontrolisani kompjuterima koji mogu da testiraju više od 10.000 vozila, prenela je agencija Blumberg.

Portparol "Forda" u Kelnu Bernd Mejer izjavio je da će se proba vozila sa baterijama kasnije obaviti i u Londonu.

"Ford", prvi američki proizvodjač koji je ponudio hibridne modele, saopštio je početkom decembra da je uložio izmedju 300 i 500 miliona dolara u njegov američki pogon u Mičigenu za izradu električnih vozila i baterija.

Posle lansiranja električnog "fokusa", "Ford" namerava da proizvodi električnu verziju komercijalnog vozila ven "tranzit konekt" u 2011. godini.

Na programu, koga finansira nemačka vlada u okviru paketa stimulisanja izrade ekološki prihvatljivih vozila, biće angažovana lokalna forma "Rejn enerdži AG", koja će isporučivati stanice za dopunu baterija u periodu testiranja vozila.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ford" testira nova električna vozila

Izvor: Mondo, 29.Dec.2009

Američki "Ford" počeće od 4. januara da sprovodi dvogodišnji program testiranja električnog kompaktnog vozila "fokus" i višenamenskog vozila "tranzit".

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.