Ford napušta tržište Japana i Indonezije

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Jan.2016, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford napušta tržište Japana i Indonezije

DETROIT - Američka automobilska kompanija Ford najavila je danas da će se povući sa tržišta Japana i Indonezije, zbog slabih perspektiva profita na ova dva azijska tržzišta.

Kompanija Ford, drugi najveći američki proizvođač automobila poslije DŽeneral motorsa (GM), planira da u drugoj polovini tekuće godine obustavi poslovanje u Japanu i Indoneziji, da zatvori svoje dilerske salone i da prekine sa uvozom >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Fordovih vozila u te dvije zemlje, prenosi agencija Frans pres.

U 2015. godini, udio Forda u prodaji automobila na japanskom tržištu je iznosio tek 0,1 odsto, a na tržištu Indonezije samo 0,6 odsto.

Iz Forda, međutim, nisu saopštili koliko će radnih mjesta biti ukinuto zbog ovakve odluke kompanije, navodi Frans pres.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Ford napušta tržište Japana i Indonezije

Izvor: AutoBlog, 26.Jan.2016, 06:49

Američka automobilska kompanija Ford je najavila da će se povući sa tržišta Japana i Indonezije, zbog slabih perspektiva profita na ova dva azijska tržišta. Kompanija Ford, drugi najveći američki proizvođač automobila posle DŽeneral motorsa (GM), planira da u drugoj polovini tekuće godine...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.