Ford + Red Bull = Električni automobil

Izvor: B92, 06.Feb.2023, 19:11

Ford + Red Bull = Električni automobil

Već je bilo reči o saradnji Forda i Red Bulla u Formuli 1, pri čemu će Ford od 2026. godine isporučivati motore Red Bullu.

Podsećanja radi, dve kompanije će početi da rade na novom agregatu u skladu sa novim tehničkim propisima. To uključuje potrebu za električnim motorom od 350 kWh u kombinaciji sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem, piše Autoblog.

Ali partnerstvo Red Bull Forda se tu ne završava. Izvršni direktor Forda Džim Farli je za američlke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << medije rekao da Ford takođe radi na električnom vozilu sa Red Bullom.

Na pitanje MotorTrenda o Fordovom interesu za Formulu 1, Farli je rekao: Bio sam na nedavnoj recenziji sa našim verovatno najvažnijim strateškim električnim vozilom, i obratio sam se svom timu koji ovo razvija u tajnosti, i pitao sam, 'Hej, ko radi aerodinamiku na ovome?' I dobio sam odgovor 'O, oni iz Red Bula. Formula jedan.'

Taj odgovor je otvoren za tumačenje. „Strateški važan EV“ može da znači mnogo stvari; možda potpuno novi model, novi koncept ili čak demonstrator performansi EV.

Ford u međuvremenu navodno već priprema sportski F-150 Lightning visokih performansi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.