Ford Fiesta postaje najbolje prodavani automobil u Britaniji svih vremena

Izvor: Moto.rs, 29.Jul.2014, 09:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford Fiesta postaje najbolje prodavani automobil u Britaniji svih vremena

Ford Fiesta je rangiran kao najbolje prodavano vozilo u Velikoj Britaniji svih vremena. Prvi put predstavljen 1976. godine ovaj model je prodat u 4.115.000 primeraka do tekućeg meseca.

Fiesta je tako nadmašila rekord koji je postavio Ford Escort koji je prodat u 4.105.961 jedinica za 32 godine koliko je bio u prodaji u Britaniji odnosno od 1968, do 2000. Fiesta >> Pročitaj celu vest na sajtu Moto.rs << današnjice kombinuje stil, vrednost, dinamiku vožnje i značajne tehnologije kao što je nagrađivani 1.0L EcoBoost motor. Fiesta je delimično razvijen model u Britaniji obzirom da Ford ima svoj istraživačko razvojni centar u mestu Dunton, Essxex.

foto © Ford

Nastavak na Moto.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Moto.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Moto.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.