Ford Evos koncept

Izvor: B92, 19.Sep.2011, 16:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ford Evos koncept

Ford je na frankfurtskom sajmu automobila predstavio svoj novi koncept Evos.

U pitanju je fastback plug-in hibrid (benzinski motor i elektromotor) sa litijum-jonskom baterijom.

Ima 4 vrata koja se otvaraju "gullwing" stilu. U enterijeru su četiri zasebna sedišta, raspoređena 2+2, prljavo bele boje, osim jednog – vozaču je namenjena crvena "fotelja".

Ovaj Ford ima mnogostruke opcije za personalizaciju. Kako kažu iz američke kompanije: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Evos razume vozačeve navike". To znači da će tokom vožnje dobijati informacije o rasporedu sastanaka ili stanju na putevima ili informaciju o tome kakvo ga vreme očekuje danas.

Ističu i da Evos može automatski da pusti muziku ili emisiju koja je putem streaminga puštana kod kuće ili da zagreje/ohladi enterijer do idealne temperature pre nego što vozač sedne u njega. Ovaj automobil može da se poveže na internet, zatvori vrata od garaže i automatski ugasi svetla u njoj.

Evos je kreacija Fordovog dizajnerskog studija iz Kelna u Nemačkoj, a sklapan je u Italiji.

Bili smo na berlinskoj pretpremijeri ovog koncepta. Pročitajte naše utiske.

Pratite naš specijal Sajam automobila u Frankfurtu 2011

Više fotografija sa Sajma pogledajte u našoj Galeriji

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Volvo You koncept

Izvor: B92, 20.Sep.2011, 15:00

Na najvećem nemačkom sajmu predstavljen je koncept You...Tokom intervjua za Autoweek na frankfurtskom sajmu, direktor Li Shufu izjavio je: "Proizvodnja koncepta You je odobrena, samo treba još da sačekamo tačan datum. Očekuje se da će to biti oko 2015. godine"...Koncept You je fastback sa 4 vrata...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.