Folksvagen i Ford ulaze u savez

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2020, 18:01

Folksvagen i Ford ulaze u savez

Formiraju alijansu...

Volkswagen AG i Ford Motor Company su najavili prve formalne sporazume za formiranje alijanse koja će pomoći matičnim kompanijama da povećaju konkurentnost i bolje opslužuju kupce u ovom dobu brzih promena u industriji.

Direktor Volkswagena, dr. Herbert Diess i izvršni direktor Forda Jim Hackett, potvrdili su da kompanije nameravaju da razviju komercijalna vozila, tačnije kombije i srednje velike pick-up kamionete za globalno tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << već od 2022. godine. Ova alijansa će postići značajne razmere i efikasnost, te će omogućiti kompanijama da dele ulaganja u arhitekture vozila koje pružaju različite mogućnosti i tehnologije.

Volkswagen i Ford procenjuju da će komercijalna saradnja u razvoju ovih vozila doneti poboljšane godišnje operativne rezultate pre oporezivanja već od 2023. godine.

Pored ovoga Volkswagen i Ford su potpisali memorandum istraživanju mogućnosti saradnje na razvoju autonomnih vozila, usluga mobilnosti i električnih vozila. Obe kompanije su potvrdile da su otvorene za razmatranje dodatnih zajedničkih programa razvoja vozila u budućnosti.

"S vremenom će ovaj savez pomoći kompanijama da stvore dodatnu vrednost i udovolje potrebama naših kupaca i društva", rekao je Hackett.

"To će ne samo značajno poboljšati efikasnost i pomoći kompanijama da poboljšaju svoje rezultate, već će nam pružiti i priliku da sarađujemo u oblikovanju naredne ere mobilnosti.“

Diess je dodao: "Volkswagen i Ford će iskoristiti naše kolektivne resurse, inovacijske mogućnosti i komplementarne pozicije na tržištu kako bi još bolje opslužili milione kupaca širom sveta. U isto vreme, savez će biti kamen temeljac našeg nastojanja da unapredimo konkurentnost.“

Ford i Volkswagen imaju vrlo uspešne i važne komercijalne modele širom sveta, gde se posebno ističu Ford Transit i Ranger kao i Volkswagen Transporter, Caddy i Amarok.

Ukupna količina prodatih lakih komercijalnih vozila ove dve kompanije od 2018. godine je iznosila oko 1,2 miliona primeraka na globalnom nivou, pa bi ova industrijska saradnja lako mogla da ima predznak najveće po samom obimu proizvodnje.

Kroz alijansu, Ford će konstruisati i proizvoditi srednje velike pick-up kamionete za obe kompanije za koje se očekuje da će na tržište stići već 2022. godine. Za obe kompanije Ford namerava da konstruiše i proizvodi veće komercijalne kombije za evropske kupce, dok Volkswagen namerava da razvije i proizvodi manji gradski kombi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.