Evropska Kuga dobija osveženje: Šta će sve biti novo? FOTO

Izvor: B92, 18.Jan.2024, 08:49

Evropska Kuga dobija osveženje: Šta će sve biti novo? FOTO

Ford Kuga koji se prodaje na evropskom tržištu konačno dobija redizajn, godinu i po dana kasnije nego njegova američka verzija, Ford Escape.

Automobil će dobiti novu prednju masku, prednja svetla i branik, a sveukupno imaće oblik koji malo više podseća na "kutijicu" nego ranije. Enterijer dobija infotainment ekran dijagonale 13,2 inča, sa Fordovom Sync4 platformom.

Kuga će, po prvi put u Evropi, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imati Active paket opreme (već ga ima Escape u SAD), i biće podignut za 10mm spreda i 5mm pozadi. Takođe, biće tu i novi Trail režim vožnje koji je predviđen za putovanje po mekim površinama poput blata ili peska.

Centralna konzola je nešto jednostavnija nego ranije, jer je eliminisan dobar deo dugmića s obzirom na to da su njihove funkcije sada integrisane u ekran osetljiv na dodir.

Nema više dizel motora u ponudi, a osnovna varijanta modela ima 1,5-litarski EcoBoost motor sa 148 KS, a uparen je sa šestostepenim manuelnim menjačem, dok je pogon na prednjim točkovima.

Pored ovog osnovnog modela, tu je i hibrid (2,5-litarski benzinac i elektromotor) sa 178 "konja" ako je pogon na prednjim točkovima, ili 181 KS ako je pogon na sva četiri točka.

Takođe, tu je i poboljšani plug-in hibrid sa 2,5-litarskim motorom i elektromotorom, čija kombinovana snaga iznosi 240 KS, a tu je i automatski menjač. Od 0 do 100 km/h ubrzava za 7,3 sekunde, i ima domet do 69 kilometara zahvaljujući bateriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta sve novo dobija evropski Ford Kuga

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Jan.2024

Ford Kuga koji se prodaje na evropskom tržištu konačno dobija redizajn, godinu i po dana kasnije nego njegova američka verzija, Ford Escape.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.