OPTIMISTIČNI MURINJO  Ostajem u klubu, loši rezultati su me učinili boljim trenerom

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPTIMISTIČNI MURINJO Ostajem u klubu, loši rezultati su me učinili boljim trenerom

Trener fudbalera Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je optimista po pitanju plasmana u osminu finala Lige šampiona i ostanka u klubu i da su ga loši rezultati ove sezone učinili boljim trenerom.

Fudbaleri Čelsija u sredu od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv Porta utakmicu poslednjeg šestog kola u Grupi G u Ligi šampiona. "Plavcima" je za prvo mesto u grupi i prolaz u osminu finala potrebna pobeda.

Na pitanje novinara da li očekuje da će ostati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na klupi Čelsija ako njegova ekipa izgubi od Porta, Murinjo je rekao da je optimista.

"Ovde nema 'ako'. Ti si pesimista, a ja sam optimista", rekao je Murinjo novinarima, preneli su britanski mediji.

Šampion Engleske Čelsi ove sezone ne postiže očekivane rezultate, pošto u Premijer ligi u 15 utakmica ima osam poraza i zauzima 14. mesto na tabeli sa 15 bodova. Mediji su zbog toga spekulisali da će vlasnik kluba Roman Abramovič otpustiti Morinja.

Upitan zbog čega je uveren u Abramovičevu podršku, Morinjo je rekao da su razlog tome dobri rezultati koje je ostvario sa klubom prethodnih godina.

"Mislim da sam uradio mnogo dobrih stvari za klub i za vlasnika, on zna koliki kvalitet posedujem. U dva navrata je verovao u mene, prvi put kada me je vratio u klub i drugi put kada mi je dao novi četvorogodišnji ugovor", rekao je portuglaski trener.

Murinjo je u dva navrata vodio Čelsi, od 2004. do 2007. godine i od juna 2013. godine i za to vreme osvojio je tri titule u Premijer ligi, FA kup, tri Liga kupa i Komjuniti Šild.

"Ne mislim da je vlasnik kluba osoba koja se menja kako vetar duva. Znam da je vetar izuzetno jak, pošto su rezultati u Premijer ligi zaista loši, ali mislim da Abramovič zna šta sve dajem za klub i da veruje da sam pravi čovek za ovaj posao", rekao je on.
Pogledaj vesti o: Finale Lige Šampiona,   Liga Šampiona

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.