Vučić: Ugovor sa Fijatom neće biti pokazan javnosti

Izvor: Press, 31.Jul.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Ugovor sa Fijatom neće biti pokazan javnosti

Odgovarajući na pitanje lidera Nove stranke Zorana Živkovića kada će "tajni ugovori" biti predstavljeni javnosti, što je premijer obećao još u kampanji, Vučić je rekao da ni ugovor sa Fijatom, kao ni sa NIS-om nije potpisao on već stranka na čijoj je Živković bio listi.

"Što se tiče Fijata na žalost taj ugovor neće biti pokazan.. To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal", rekao je Vučić u parlamentu.

Podsetivši i da je ugovor o NIS-u takođe potpisala stranka na čijoj je listi bio Živković i, kako je rekao, još jedna stranka, premijer je kazao:

"Izborili smo se da dobijemo jedan dobar ugovor o Južnom toku iako je početak bio trapav... Dobili smo uslove neuporedivo bolje nego što ih imaju Bugarska i Mađarska".



On je izrazio očekivanje da radna grupa koja je formirana reši sve probleme u vezi sa tim ugovorom kako, kako je rekao, i dolikuje prijateljima - Srbiji i Rusiji.

Vučić je rekao i da je tokom nedavnog boravka u Moskvi na najdirektniji način zastupao interese Srbije i da je premijeru Dmitriju Medvedevu predao dokumentaciju o iscrpljivanju srpskih izvora energije, nafte i gasa, u iznosu koji prelazi preko 400 miliona dolara u prvih pet meseci ove godine.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vučić: Ugovor sa Fiatom neće biti pokazan

Izvor: SEEbiz.eu, 31.Jul.2014

BEOGRAD - "To je ugovor na koji je država Srbija potrošila najviše novca i da smo ga kojim slučajem mi potpisali bili bismo optuženi za najveći kriminal", rekao je Vučić u parlamentu.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.