Izvor: RTS, 25.Jun.2022, 11:13

Vučić: Izašli smo u susret velikom delu zahteva radnika "Fijata"; vaučeri za odmor u Srbiji od 15.000 dinara

Učinili smo mnogo, napravili veliki pomak i izašli u susret velikom delu zahteva predstavnika radnika "Fijata", rekao je predsednik Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti nakon razgovora sa njima. Istakao je i da će penzioneri, nezaposleni i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 mesečno imati pravo na vaučer za odmor u Srbiji, ne u visini 5.000 dinara, kao do sada, već 15.000 dinara.
Aleksandar Vučić razgovarao je na Andrićevom vencu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa predstavnicima radnika i sindikata kompanije "Stelantis", u čijem sastavu posluje kragujevačka fabrika "Fijat".
Sastanku je prethodila petočasovna blokada auto-puta kod Centra "Sava" u sredu, koju su prekinuli nakon dogovora da ih predsednik Aleksandar Vučić danas primi na razgovor.
Do svega toga je doveo poziv kompanije "Stelantis" zaposlenima sredinom maja da se odluče za rad u inostranstvu ili otkaz uz socijalni program. Potom su usledili i protesti, ali i pregovori s Vladom.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić: Izašli smo u susret velikom delu zahteva radnika Fijata

Izvor: Danas, 25.Jun.2022

Zahvalan sma radnicima Fijata, mislim da smo učinili mnogo i izašli u susret velikom delu njihovih zahteva, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa radnicima Fijata jutros.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.