Vlada garant za 200 mil. EUR Fijatu

Izvor: B92, 02.Jun.2011, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada garant za 200 mil. EUR Fijatu

Beograd -- Vlada Srbije je usvojila predloge zakona o potvrđivanju ugovora o garanciji dva kredita vredna 200 miliona evra za proširenje kapaciteta Fijatove fabrike.

Šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je da kredite za fabriku Fijat automobili Srbija u Kragujevcu daje Evropska investiciona banka, od kojih je jedan vredan 150 miliona evra, a drugi 50 miliona evra.

"Reč je o kreditiranju projekata koji se odnose na razvoj postojeće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fabrike automobila u Kragujevcu i pripremu građevinskog zemljišta za izgradnju novih pogona za izradu plastičnih komponenti", rekao je Mihajlović.

Prema njegovim rečima krediti su namenjeni rekonstrukciji, prenošenju i uvozu novih tehnologija za unapređenje procesa rada u proizvodnim programima, kao i povećanju efikasnosti kako bi se ubuduće u zajedničkoj fabrici italijanskog Fijata i Vlade Srbije proizvodilo 200.000 automobila, umesto 30.000.

Mihajlović je rekao da će se deo novca koristiti i za razvoj novog tipa automobila "kompakt" klase, koji će se sklapati u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.