Ujedinjenje ili propast proizvođača

Izvor: B92, 08.Jun.2018, 16:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ujedinjenje ili propast proizvođača"

Direktor Aston Martina Endi Palmer smatra da da veliki proizvođačima automobila preti propast ukoliko se ne ujedine.

Palmer strepi od razvoja tehnologije električnih i autonomnih automobila koja će omogućiti stvaranje baze za deljenje vozila, zbog čega će se prodavati sve manje automobila.

"Dugo je poslovni model bio – masovna proizvodnja uz minimalnu cenu. Ali visoki prihodi bez profita ne mogu održati kompaniju. Nema smisla potrošiti milijardu evra na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razvoj novog automobila kojem ćete odmah posle lansiranja smanjiti cenu", rekao je Palmer.

Palmer poput direktor Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grupacije Serđa Markionea smatra da proizvođače ne samo da treba da prestanu da troše milijarde na identične proizvode, već i da se ujedine kako bi sačuvali novac.

Pomenuta budućnost automobilske industrije u kojoj će dominirati deljenje vozila preti gašenju mnogih proizvođača jer neće biti potrebno na desetine njih za stvaranje vozila sa istom namenom.

Palmer je kao primer za to naveo da u Evropi postoji 75 proizvođača automobila, ali samo četiri proizvođača aviona.

On se ne plaši nestanka njegove kompanije, 55-godišnji Englez je uveren da će Aston Martin opstati zahvaljujući emotivnoj crti koja će privlačiti kupce čak i kad njihovi automobili postanu električni.
Pogledaj vesti o: Chrysler

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prvi čovek Aston Martina: 'velikim proizvođačima automobila preti propast'

Izvor: AutoBlog, 08.Jun.2018

Očigledno je da je pred automobilskom industrijom prekretnica. Smena motora s unutrašnjim sagorevanjem elektromotorom bi mogla da do temelja izmeni način na koji doživljavamo automobile, a nisu svi optimistični kada je u pitanju električna mobilnost.Izvršni direktor Aston Martina, Andy Palmer,...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.