U martu proizvodnja “Fijata punto”

Izvor: RTS, 14.Jan.2009, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U martu proizvodnja “Fijata punto”

"Zastava" Kragujevac sredinom marta počinje proizvodnju "Fijata punto". U Kragujevcu održan sastanak direktora fabrike "Fijat" Srbija Đovanija de Filipisa sa predstavnicima rukovodstva Zastave.

Zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković najavio je da će do 15. aprila italijanski Fijat preuzeti kompletnu imovinu i vlasništvo fabrike Kragujevcu, kako je predviđeno ugovorom.

Zdravković >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je novinarima, nakon sastanka sa predsednikom Upravnog odbora "Fijat automobili Srbija" Đovani de Filipisom, rekao

da će tada formalno pravno početi da funkcioniše novoformirana

fabrika "Fijat automobili Srbija".

Zamenik gradonačelnika navodi da nema naznaka da je Fijat odustao

od bilo čega iz ugovora, niti je tražio bilo kakve izmene.

Zdravković je dodao da su današnji dogovori sa italijanskim

predstavnicima o početku proizvodnje punta, samo međukorak da se

što više uposle kapaciteti.

Državni sekretar ministarstva ekonomije Nebojša Čirić izjavio je da će "Zastava" Kragujevac sredinom marta započeti proizvodnju "Fijata punto".

U Kragujevcu je održan sastanak direktora novoformirane fabrike "Fijat" Srbija Đovanija de Filipisa sa predstavnicima rukovodstva "Zastave", Ministarstva ekonomije i lokalne samouprave.

Ugovor o proizvodnji punta naredne sedmice potpisaće predstavnici fabrika Fijat automobili Srbija i kragujevačke Zastava auto, izjavio je generalni direktor Grupe Zastava, Zoran Radojević.

Radojević, međutim, nije želeo da iznosi detalje tog ugovora za koji je rekao da ga je dobio sinoć.

Prvi čovek grupe Zastava je novinarima obelodanio da taj dokument ne sadrži broj automobila koji će se proizvoditi u Kragujevcu i dodao da su fabrički kapaciteti 20.000 hiljada automobile godišnje, ali je napomenuo da uz minimalna ulaganja kapaciteti mogu biti povećani na 40.000 automobila godišnje.

Radojević je, nakon sastanka sa generalnim direktorom fabrike Fijat automobili Srbija, Đovanijem de Filipisom, rekao da najnoviji ugovor neće promeniti ukupan ugovorni odnos koji je potpisan između Fijata i Vlade Srbije.

Predsednik Samostalnog sindikata Zastave Zoran Mihajlović izjavio je da bi uplatom 200 miliona evra Fijat pokazao signal da će sve ići po planu.

U "Zastavi" je nastavljeno testiranje radnika na osnovu kojeg će biti odlučeno kojih 1000 od ukupno 3150 radnika će biti angažovano za rad u novoj fabrici.

U toku su pojedinačni razgovori sa jednim brojem radnika koji su prošli testove. Trećeg dana test prolaze radnici mešovitih zanimanja.

Druga grupa radnika biće testirana 19. januara, a sav posao oko testiranja i odabira radnika trebalo bi da bude okončan do kraja februara ili polovine marta.
Pogledaj vesti o: Fiat Punto

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.