U FIJATU SMANJEN BROJ POVREDA NA RADU

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U FIJATU SMANJEN BROJ POVREDA NA RADU

KRAGUJEVAC - Preventivne mere bezbednosti i zdravlja radnika u kompaniji Fiat automobili Srbija po standardima su koji će se u Srbiji primenjivati od 1. jula, izjavio je danas predsednik Saveta za bezbednost i zdravlje na radu Vlade Srbije Zoran

KRAGUJEVAC - Preventivne mere bezbednosti i zdravlja radnika u kompaniji Fiat automobili Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << po standardima su koji će se u Srbiji primenjivati od 1. jula, izjavio je danas predsednik Saveta za bezbednost i zdravlje na radu Vlade Srbije Zoran Martinović.

Kako je rekao na današnjoj sednici Saveta koja je održana u toj kompaniji, primenom strožih kriterijuma od do sada važećih u Srbiji, kragujevacki Fiat je uspeo da smanji broj povreda na radu.

"Građevinska i mašinska industrija su sektori u kojima se događa najveći broj povreda na radu. Inspekcija rada je zabelezila da je u prva četiri meseca ove godine sedam lica radeći na takvim poslovima izgubilo život, a 270 teško povređeno", naveo je Martinović.

Prema njegovim rečima, upravo zato je Savet za bezbednost počeo da svoje sednice povremeno drži u firmama koje se na visokoprofesionalnom nivou staraju o bezbednosti i zdravlju svojih radnika.

"Naš cilj je da se podigne svest o važnosti pitanja bezbednosti i zdravlja na radu. Do kraja godine Srbija bi trebalo da usvoji još cetiri pravilnika koja se tiču bezbednosti, a koji su usklađeni sa propisima Evropske unije", istakao je Martinović.

Članovi Saveta su posle sednice na kojoj je predstavljen nacrt Pravilnika o preventivnim merama za bezbedan i zdrav rad pri izlaganju vibracijama, posetili proizvodne hale te fabrike čija je rekonstrukcija u toku.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.