Izvor: RTS, 10.Feb.2022, 23:07

Tridesetak radnika "Fijata" iz Kragujevca otputovalo u Slovačku na rad u fabrici automobila

Prva grupa od tridesetak radnika fabrike "Fijat Krajsler automobili Srbija" u Kragujevcu, otputovala je u Slovačku, na tromesečni rad u fabrici automobila. Za razliku od prošle godine, uslovi su bolji, pa je i interesovanje zaposlenih veće.
Poziv za rad u drugoj zemlji, među radnicima i sindikatima, ponovo je pokrenuo pitanje opstanka nekada najvećeg srpskog izvoznika, koji godinama >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << beleži veliki pad proizvodnje.
"Oni ovaj put imaju ponudu od 1.410 evra mesečno da zarade, sa mogućnošću nekog dodatnog prekovremenog dodatnog rada, tako da je ovo zaista stvar, koja je mnogo bolja nego što je bila ponuda u prošloj godini", rekao je Saša Đođević, predsednik Samostalnog sindikata FKA Srbija.
U godini za nama, fabrika u Kragujevcu, radila je 50 dana i proizvela oko 30.000 vozila – deset puta manje od projektovanog kapaciteta.
Ulaskom u multinacionalnu kompaniju "Stelantis", "Fijat" deo radnika upošljava u sestrinskoj firmi.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.