Testiranje nije garancija za rad u Fijatu

Izvor: RTS, 29.Dec.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Testiranje nije garancija za rad u "Fijatu"

Kompanija "Fijat automobili Srbija" započela medicinski pregled zaposlenih kako bi do 1. februara preuzela 1.000 radnika "Zastave" za novu fabriku. Medicinski test nije garancija za zapošljavanje, već jedan od uslova, saopštila Kompanija.

Nema potrebe da se pogrešno interpretiraju informacije o testiranju zaposlenih, saopštila je Kompanija "Fijat automobili Srbija" i predočila da je započela medicinski pregled zaposlenih kako bi se do 1. februara 2010. godine preuzelo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 1.000 radnika "Zastave" za novu fabriku "Fijat Automobili Srbije".

Kompanija "Fijat Automobili Srbije" saopštila je da je i ranije najavljeno i dogovoreno sa Vladom Srbije i tu nema ničega spornog.

Ocenjujući da su sindikati "Zastave" plasirali pogrešne informacije u javnosti, Kompanija je posebno naglasila da medicinski test nije garancija za zapošljavanje, već samo jedan od uslova.

"Prerano je govoriti o konačnom odabiru budućih zaposlenih u FAS-u i ovo je samo jedan od neophodnih koraka, kako bismo izabrali najbolje kandidate", navedeno je u saopštenju "Fijat Automobili Srbija".

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata fabrike "Zastava automobili" Zoran Marković izjavio je da među radnicima vlada veliko nezadovoljstvo jer određen broj njih nije među prvih 1.000 koje od 1. februara 2010. godine treba da preuzme novoformirano društvo "Fijat automobili Srbija".

"Radnici koji su prošli sva tri kruga testiranja, ovih dana nisu dobili pozive za sistematski lekarski pregled, a pozvani su neki koji nisu prošli testiranje", tvrdi Marković.

Marković je naveo "da sindikat raspolaže informacijama prema kojima među prvih 1.000 radnika ima onih koji su izabrani prema političkim i rodbinskim vezama".
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testiranje radnika nije garancija za zapošljavanje

Izvor: NaDlanu.com, 29.Dec.2009

BEOGRAD, 29. decembra 2009. (Beta) - Kompanija Fijat automobili Srbija (FAS) saopštila je u utorak da su medicinski pregledi organizovani kako bi do 1. februara 2010. godine bilo preuzeto 1.000 radnika Zastave, ali da medicinski test nije garancija za zapošljavanje. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Fijat automobili Srbija: Testiranje nije garancija za zapošljavanje

Izvor: EMportal, 30.Dec.2009, 10:25

Kompanija Fijat automobili Srbija saopštila da su medicinski pregledi radnika organizovani kako bi do 1. februara 2010. bilo preuzeto 1.000 radnika Zastave, ali da medicinski test nije garancija za zapošljavanje.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.