Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u BMW novije generacije VIDEO

Izvor: B92, 23.Jul.2020, 08:50

Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u BMW novije generacije VIDEO

Iako su mnogim vozačima sa malim budžetom privlačni zbog niske cene, stari automobili imaju jednu veliku manu - lošu bezbednost. To najbolje pokazuje ovaj video.

Stariji automobili su mnogima privlačni i zbog jednostavnog i jeftinog održavanja, dok su nekima interesantni iz nostalgičnih razloga. Ali svi znamo da nisu dovoljno bezbedni.

Poslednjih dvadesetak godina automobili su drastično napredovali na polju bezbednosti. Ako odemo dalje u prošlost, ta razlika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postaje još očiglednija. Posebno kada se sučele modeli različitih klasa i godišta.

Upravo to pokazuje ovaj test sudara, u kome je "žrtvovan" mali gradski automobil iz 1980-ih, nekada vrlo popularni FIAT Uno.

Uno je imao zaista težak zadatak. U svrhu testa, naleteo je brzinom od 90,5 km/h na zadnji deo policijskog BMW-a Serije 5 novije generacije. BMW je osim test lutki imao i 210 kg tereta u prtljažniku.

FIAT Uno, nekadašnji "Evropski auto godine", u sudaru je prošao uz velike deformacije, ali pritom možda i bolje od jednog svojeg mlađeg brata, modela Seicento koji je u testu sudara razočarao još 2010. godine.

A što se tiče BMW-a, glavninu energije sudara preuzeo je zadnji branik pa se od udarca nije razbilo ni zadnje staklo.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Šta se dešava kada stari FIAT Uno udari u novi BMW

Izvor: Nezavisne Novine, 23.Jul.2020

Iako su mnogim vozačima sa malim budžetom privlačni zbog niske cijene, stari automobili imaju jednu veliku manu - lošu bezbjednost. To najbolje pokazuje ovaj video.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.