Šta Fiat sprema za 2021: Koji novi model bi mogao da se proizvodi u Kragujevcu?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Feb.2021, 00:31

Šta Fiat sprema za 2021: Koji novi model bi mogao da se proizvodi u Kragujevcu?

Još ranije su kružile glasine o mogućoj zameni modela 500L modelom 500 Giardiniera, ali to izgleda nije sve...

Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV model bi, u narednih nekoliko godina, mogli da se proizvode u Kragujevcu.

Taj italijanski sajt navodi da Stellantis (nastao nedavnim spajanjem grupacija Fiat Chrysler i PSA) ima važnu fabriku u Srbiji, koja se nalazi u Kragujevcu, i koja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je poslednjih godina proizvodila poznati model Fiat 500L, piše ClubAlfa.

- Kao što znamo, pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru, pa se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može proizvoditi u toj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju - piše ClubAlfa.

Još ranije su kružile glasine o mogućoj zameni modela 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanom 500 Giardiniera. Ne može se isključiti mogućnost da se Stellantis u Srbiji odluči za proizvodnju ovog modela, koji može da dobije i drugo ime kada konačno bude lansiran na tržište, prenosi Autoblog.

#Fiat 500 Giardiniera 2021: potrebbe essere così [#RENDERING] https://t.co/r06bn1P76L #render #Fiat500 #500G #Fiat500G #500Giardiniera #Fiat500Giardiniera pic.twitter.com/UOxpyAJn1J

— Motorionline (@motorionline) May 6, 2019

S druge strane, navodi se i mogućnost da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeep-a B-SUV.

Stellantis bi u narednim mesecima trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu, pa ćemo konačno znati koji model će u budućnosti biti pravljen u toj fabrici.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.