Izvor: S media, 27.Dec.2011, 08:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi će dobro zarađivati u "Fijatu"

Ovo su predstavnici torinsko-srpske kompanije, pred praznike, obećali čelnicima sindikata ove firme, kaže Zoran Marković, potpredsednik Sindikata kompanije.

Manja plata - kraći život

Najplaćeniji državni poslovi

On je dodao da su dobili obećanje da će, kad počne proizvodnja u tom obimu, pored postojećih 1.100 zaposlenih, raditi još 2.100 trenutno nezaposlenih. A ugovor o strateškom partnerstvu predviđa posao za ukupno 2.433 radnika. To >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << će se desiti pred kraj 2014. godine, saznaju Novosti.

"Puno je uloženo u rekonstrukciju fabrike, i ja sa stažom od 25 godina u Zastavi ne mogu da je prepoznam", kaže Zoran Marković.

On dodaje da je "čak i u nezavršenim pogonima, poput montaže (gde krov nije završen), radna temperatura oko 15 stepeni. Predlog je da se u fabrici radi u dve smene, kao u japanskim automobilskim firmama - Tojota i Suzuki".

Sindikalci su saopštili da je prema svim procenama (stručnih članova) sindikata novi automobil izuzetno dobar, jer su primenjene najsavremenije tehnologije, ali da će detalji do početka marta biti poslovna tajna, što oni poštuju.

Eksperiment: Život bez Fejsbuka

ČUDNE SMENE

Zaposleni će imati 40 radnih sati, ali po čudnim uslovima rada za naše prilike. Recimo, smene bi trajale po deset sati, a druga od 19.00 do pet ujutro. Sindikat će naknadno odlučiti da li će to da prihvati.

(Novosti)
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.