Sertić: Uskoro ozbiljni razgovori sa Fijatom

Izvor: Akter, 21.Jul.2015, 18:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sertić: Uskoro ozbiljni razgovori sa Fijatom

Ministar privrede Željko Sertić kazao je danas da je stalno u kontaktu sa predstavnicima Fijata i da će uskoro održati ozbiljne razgovore o proizvodnji u Srbiji u narednoj godini

Kako je naveo Sertić, gostujući na televiziji B92, vreme je da se razmotri drugačiji model proizvodnje, jer sada Fijatova proizvodnja u Srbiji oscilira u odnosu na potražnju.

Ministar je dodao da od 43 preduzeća u procesu privatizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << bez problema posluje pet preduzeća, da su tri već u stečaju, a da je 14 podnelo zahtev za stečajni postupak, kako bi zaštitili deo imovine od naplate. On je dodao i da očekuje da dve trećine od tih 14 preduzeća uspeju da omoguće održavanje dalje proizvodnje.

Upitan o prodaji "Telekoma Srbija", ministar je kazao da za sada ima zainteresovanih, ali nije želeo da govori o broju i dodao da će konkurs za neobavezujuće ponude trajati do 3. avgusta, nakon čega će se razgovarati samo sa "ozbiljnim kandidatima".

Upitan o problemu sa "Srpskom fabrika stakla" u Paraćinu, koja duguje 20 miliona evra za gas i struju, Sertić je kazao da je juče održan sastanak sa predstavnicima staklare, ali da on ne vidi "ozbiljan plan kako će se dug vratiti".

Ministar je kazao da se poslovanje "Železare Smederevo" kreće u dobrom pravcu, od kada je taj kompleks preuzeo novi menadžment i da je poslovanje skoro na nuli, a da se očekuje da ono bude pozitivno posle paljenja druge visoke peći.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Sertić: Uskoro ozbiljni razgovori sa Fijatom o proizvodnji za 2016. godinu

Izvor: Blic, 21.Jul.2015

Ministar privrede Željko Sertić kazao je danas da je stalno u kontaktu sa predstavnicima Fijata i da će uskoro održati ozbiljne razgovore o proizvodnji u Srbiji u narednoj godini...Kako je naveo Sertić, gostujući na televiziji B92, vreme je da se razmotri drugačiji model proizvodnje, jer sada...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.