Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 22:18

Samostalni sindikat "Fijata" odlaže protest zbog najavljenog sastanka sa premijerkom

Protest radnika "Fijata", zakazan za danas u 10 časova, odlaže se zbog poziva gradonačelnika Kragujevca da zajedno sa njim u ponedeljak idemo na pregovore kod predsednice Vlade o budućnosti radnika "Fijata", navodi se u saopštenju Samostalnog sindikata.
Samostalni sindikat FAS-a poziva menadžment kompanije "Stelantis" da do ponedeljka, 30. maja, ne preduzimaju nikakve radnje u cilju promene statusa radnika.
"Svako takvo postupanje dovešće >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << do naše hitne reakcije", ističe se u saopštenju koje potpisuje Saša Đorđević, predsednik Samostalnog sindikata FAS.
Kako navode, planirano je da na pregovorima učestvuju i dva druga sindikata koja deluju u kompaniji, kao i zainteresovana grupa radnika.
"U želji da postignemo potpuno jedinstvo svih zaposlenih prihvatili smo ovaj format pregovora. Tražimo da se država ne ponaša kao medijator, već kao suvlasnik u kompaniji, u koju ulaže svoj novac i da shodno tome zaštiti radnike, odnosno svoje građane", zaključuje se u saopštenju.
Ranije danas u kragujevačkom "Fijatuodržan je sastanak novog direktora i menadžmenta sa predstavnicima Samostalnog sindikata. Predstavnici radnika naveli su da se udaljavaju od daljih pregovora, jer je kompanija ostala čvrsta u stavu "uzmi ili ostavi".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samostalni sindikat „Fijata“ saoštio da se odlaže sutrašnji protest zbog pregovora sa Brnabić

Izvor: Danas, 25.Maj.2022

Protest zakazan za sutra 26. maja u 10 časova, odlaže se zbog poziva gradonačelnika Kragujevca, da zajedno sa njim, u ponedeljak 30. maja idemo na pregovore kod predsednice Vlade Ane Brnabić o budućnosti radnika Fijata, navodi se u saopštenju Samostalni sindikat "Fijata".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.