SAD: Stigao Fijat made in Serbia

Izvor: B92, 25.Maj.2013, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Stigao Fijat "made in Serbia"

Brod sa prvih 3.000 automobila Fijat 500 L, namenjenih američkoom tržištu, uplovio je u luku u Baltimoru, a preostala vozila sutra stižu u luku u Halifaksu.

Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike u Srbiji do luke u Baru u Crnoj Gori, gde je utovaren na brod 10. maja, spreman za put do obala Amerike, saopšteno je iz Fijata.

Masovna proizvodnja modela 500L za severnoameričko tržište >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << počela je u martu u Kragujevcu, u najvećoj fabrici automobila u jugoistočnoj Evropi.

Iz Fijata napominju da je FIAT 500L je jedini model u svojoj kategoriji sa konstantnim porastom prodaje u Evropi, uprkos nepovoljnoj ekonomskoj situaciji. Do sada je pristiglo oko 43.000 porudžbina za ove automobile samo sa evropskog tržišta.

Fijat 500L će u Americi biti uspešniji od "juga"

Svečanosti u baltimorškoj luci prisustvovali su ambasador Srbije u Vašingtonu Vladimir Petrović, nekadašnja američka kongresmenka Helen Delić Bentli, predstavnici Fijata, kao i rukovodstvo luke.

Ambasador Petrović se na svečanosti obratio novinarima, rekavši da je izuzetno zadovoljan zbog dolaska prvih Fijatovih automobila u SAD, što može biti zamajac za izvoz i drugih srpskih proizvoda u Ameriku.

" Srećan što smo danas u Baltimoru, u luci koja nosi ime kongresmenke Helen Delić Bentli, koja je srpskog porekla. U SAD je stigla prva isporuka Fijata 500L koji se proizvodi u Kragujevcu, odakle sam ja, i ovo je lep dan za srpski izvoz", kazao je ambasador Srbije.

On je izrazio nadu da će ovaj projekat biti uspešniji od izvoza "juga" u Ameriku pre 23 godine.

"Iz razgovora sa predstavnicima Fijata i prodajnih kuća ovde u SAD, znamo da već postoje liste čekanja za kupovinu novog automobila. Nadam se da će izvoz Fijata pomoći dalji izvoz srpskih proizvoda u Ameriku", zaključio je ambasador.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Fijat 500L stigao u SAD

Izvor: Blic, 25.Maj.2013

Brod sa prvih 3.000 automobila Fijat 500 L, namenjenih američkoom tržištu, uplovio je danas u luku u Baltimoru, a preostala vozila sutra stižu u luku u Halifaksu u Kanadi, saopšteno je danas iz Fijata. ..Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike u Srbiji do luke u Baru...

Nastavak na Blic...

FIAT 500L stiže na teritoriju Sjedinjenih Američkih Država

Izvor: Moto.rs, 25.Maj.2013

Kontigent od 3.000 vozila je prvo vozom stigao iz kragujevačke fabrike u Srbiji do luke u Baru u Crnoj Gori, gde je utovaren na brod 10. maja, spreman za put do obala Amerike. Masovna proizvodnja modela 500L za severnoameričko tržište počela je u martu u Kragujevcu, u najvećoj fabrici automobila...

Nastavak na Moto.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.