Razgovori o “Zastavi” u Torinu

Izvor: RTS, 29.Jan.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Razgovori o “Zastavi” u Torinu

Počinju dvodnevni razgovori najviših predstavnika "Fijata" i srpske delegacije u Torinu. Najznačanije teme - plan proizvodnje za ovu godinu u kragujevačkoj "Zastavi", biznis plan i "Fijatova" ulaganja. Razgovorima će u petak prisustvovati i ministar ekonomije Mlađan Dinkić.

U Torinu danas počinju dvodnevni razgovori najviših predstavnika "Fijata" i srpske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delegacije.

Najznačajnije teme koje će se razmatrati, biće plan proizvodnje za ovu godinu u kragujevačkoj "Zastavi", kao i biznis plan i "Fijatova" ulaganja.

U delegaciji, koja je već u Torinu, nalaze se generalni direktor "Grupe Zastava automobili" Zoran Radojević i direktor preduzeća "Zastava auto" Zoran Bogdanović.

Razgovorima će u petak prisustvovati i ministar ekonomije Mlađan Dinkić, kada će se znati da li "Fijat" pristaje na ponudu.

Dinkić je već najavio da će od predstavnika "Fijata" tražiti da se poveća plan proizvodnje modela "Punto" u Kragujevcu, a da se privremeno odloži pokretanje proizvodnje novog modela.

Da "Fijat" ne odustaje od svojih planova za "Zastavu" govori podatak da je poslednji broj mesečnika "Kambio Panorama auto", na naslovnoj strani, objavio ekonomičnije modele, a u tekstu se navodi da je reč o "Zastavi 327", ili Novom "Unu", koji treba da počne da se prodaje 2010. po ceni od 6500 evra.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.