Radomir Nikolić: Očekivalo se ukidanje smene u Fijatu

Izvor: N1 televizija, 15.Jun.2016, 12:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radomir Nikolić: Očekivalo se ukidanje smene u Fijatu

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić kaže da je najavljeno ukidanje treće smene u Fijatovoj fabrici automobila u Kragujevcu i otpuštanje radnika najgora vest koju je čuo za godinu i po dana koliko je na toj funkciji.

"Nažalost, tako nešto smo i očekivali. U poslednje dve godine se govori o tome i zaposleni u Fijatu najbolje znaju koliko su pauza pravili u poslovanju, kada je isključivana po jedna smena, kada su bili i po tri, četiri dana na nekakvoj vrsti prinudnog >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << odmora zato što nije bilo dovoljno posla, zapravo nije bilo dovoljno prodaje", rekao je Nikolić.

On je naveo da je stanje na tržištu takvo da se slaba potražnja za model automobila koji se proizvodi u Kragujevcu.

Po njegovim rečima, ukidanje treće smene pogodiće ne samo zaposlene u fabrici FCA koji ostaju bez posla i njihove porodice, nego i budžet grada čiji su prihodi od porez na zarade radnika te fabike oko 40 miliona dinara mesečno.

Udovički:  U Vladi nismo razgovarali o otpuštanju u Fijatu

Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički istakla je da u Vladi još nije razgovarano o otpuštanju radnika iz Fijata.

"Time se za sada bavi Ministarstvo privrede", kratko je odgovorila Udovički na pitanje novinara u Kragujevcu šta će Vlada Srbije preduzeti kao vlasnik 33 odsto kapitala u italijansko -srpskoj kompaniji Fijat krajsler automobili - FCA Srbija.

Mihajlović: Srbija ispunila obaveze prema Fijatu

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je da Srbija ispunila sve obaveze prema italijanskom Fijatu i da to ne može biti razlog otpuštanja zaposlenih u toj kompaniji u Kragujevcu.

"Razlog ne može biti zbog toga što Srbija nema uslove ili nije pogodno tlo za investiranje. Ne postoji nikakav problem sa naše strane", rekla je Mihajlovićeva odgovarajući na pitanje novinara da li vlada može nešto da učini povodom najava kompanije Fijat Krajsler automobili Srbija da će ukinuti jednu od tri smene i smanjiti broj zaposlenih.

Ona je naglasila i da nije u poputnosti informisana o dešavanjima u Fijatu i da ne zna detalje, kao i da bi Ministarstvo privrede trebalo da odgovori na to.

Mihajlovićeva je rekla da se tu verovatno radi o problemima u funkcionisanja kompanije Fijat ili eventualno o njihovim finansijskim problemima. "Naša strana je poštovala sve dogovore i rokove i uradili smo puno za ulaganje investitora u Srbiju", ocenila je Mihajlović.
Pogledaj vesti o: Fiat,   Kragujevac

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.