Radnicima Fijata produženo plaćeno odsustvo

Izvor: B92, 17.Maj.2020, 14:43

Radnicima Fijata produženo plaćeno odsustvo

Kragujevac -- Radnicima "FCA Srbija" produženo je plaćeno odsustvo za još dve nedelje.

Radnici FCA su od 16. marta na plaćenom odsustvu zbog posledica pandemije na poslovanje širom sveta.

Potom su radnici koristili stare godišnje odmore, a zatim do 18. maja ponovo bili na plaćenom odsustvu koje je sada produženo.

U Samostalnom sindikatu je ranije Beti potvrđeno da je kompanija FCA u Kragujevcu zatražila od Ministarstva rada odobrenje za dodatnih 80 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dana plaćenog odsustva s obzirom da je ta fabrika po tom osnovu iskoristila zakonski dopuštenih 45 dana.

Rečeno je i da su samo dve Fiatove fabrike u Italiji počele da rade, pa očekuju da će biti prolongirane i aktivnosti vezane za kragujevačku fabriku.

U Kragujevcu je sredinom godine trebalo da počnu pripreme za proizvodnju jednog od novih modela "500L" od naredne godine.

Ali, nove najave o "usporavanju planova" FCA, stavljaju pod znak pitanja početak proizvodnje tog modela u Kragujevcu naredne godine.
Pogledaj vesti o: Fiat

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.