Izvor: RTS, 01.Jul.2022, 19:13

Radnici "Fijata" biraju između dve ponude, u ponedeljak počinju prijave

Za oko 1.000 radnika kragujevačkog "Fijata" dve ponude na stolu. Prva opcija je kontinuirani rad u naredna 24 meseca u jednoj od četiri "Stelantisove" fabrike u Evropi, a druga, koja važi samo za Slovačku, je i mogućnost da u naredne dve godine tri meseca rade, a mesec dana budu kod kuće, potvrdio je za RTS Saša Đorđević, predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Samostalnog sindikata kragujevačkog "Fijata" nakon današnjeg sastanka sa poslodavcem.
Precizirano je i za obe ponude da predviđaju ukupni bonus od 17.000 evra, zagarantovan posao po povratku u Kragujevac, kao i da porodice zaposlenih imaju zdravstveno osiguranje tokom njihovog rada u inostranstvu.
Kako je dogovoreno, prijavljivanje zainteresovanih radnika "Fijata" za inostranstvo počinje u ponedeljak i trajaće do petka.
Podsetimo, da je do sada oko 500 radnika proglašeno tehnološkim viškom i njima su isplaćene otpremnine od 790 evra po godini staža u "Fijatu", a oni koji su radili i u "Zastavi" za taj period su dobili 500 evra po godini.
Uz to, u kragujevačoj fabrici će tokom tranzicionog perioda, odnosno do početka proizvodnje novog električnog automobila tokom 2024. godine, ostati 500 zaposlenih, među kojima su i oni iz zaštićenih kategorija.
Sindikalci očekuju nastavak pregovora sa državom u ponedeljak.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Dve ponude za radnike Fijata

Izvor: Danas, 01.Jul.2022

Za oko 1.000 radnika kragujevačkog Fijata dve ponude su na stolu, jedna je kontinuirani rad u naredna 24 meseca u jednoj od četiri Stelantisove fabrike u Evropi, a druga, koja važi samo za Slovačku, je i mogućnost da u naredne dve godine tri meseca rade, a mesec dana budu kod kuće, piše RTS.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.