Punto staro za novo i u RS

Izvor: RTS, 23.Jul.2009, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Punto "staro za novo" i u RS

Vlada Republike Srpske donela uredbu o uslovima kupovine vozila "fiat punto", proizvedenih u Srboji, po sistamu staro za novo. Uredba doneta zahvaljujući Sporazumu Srbije i RS o privrednoj saradnji.

Vlada Republike Srpske usvojila je uredbu o uslovima i načinu sprovođenja subvencionisane kupovine automobila marke " >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fiat punto", proizvedenih u Republici Srbiji, kroz program zamene staro za novo, saopštila je novinarima šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću Vera Sajić.

Ona je objasnila da će tako, građanima RS biti omogućeno da kupe punto koji se proizvodi u Kragujevcu po ceni od 5.999 evra, bez PDV-a.

Prema njenim rečima, subvenciju od hiljadu evra plaćaće Vlada RS, koja je za ovu svrhu izdvojila 600.000 konvertibilnih maraka.

"Punto će moći da se kupi na kredit sa subvencionisanom kamatom od 4,5 odsto i rokom otplate od sedam godina", kazala je Sajićeva.

Donošenje ove uredbe usledilo je posle nedavno potpisanog sporazuma vlada RS i Srbije o privrednoj saradnji.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.