Proizvodnja Fijata 500L se normalizuje

Izvor: Akter, 10.Sep.2014, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Proizvodnja Fijata "500L" se normalizuje

U fabrici "Fijat automobili Srbija" posle trodnevnog prekida nastavljena je proizvodnja automobila "500L"

„Do kraja ove kao i naredne sedmice neće biti neradnih dana“, izjavio je predsednik Samostalnog sindikata u toj fabrici Zoran Marković.

"Rukovodstvo nas je obavestilo da će se proizvodni proces normalno odvijati i naredne sedmice, te i da nema potrebe za održavanjem ranije planiranog sastanka poslovodstva i sindikata, na kojem je trebalo da se definišu neradni >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << dani za narednu sedmicu" rekao je Marković.

Radnici, pre svega u proizvodnji, nisu radili 5., 8. i 9. septembra, a rukovodstvo kompanije "Fijat automobili Srbija" je saopštilo "da je reč o privremenom i kratkotrajnom zastavljanju proizvodnje, kako bi fabrika sačuvala resurske koji će uskoro biti u punoj funkciji".

Posle kratkotrajnog zastoja u fabrici u Kragujevcu od jutros se proizvodnja odvija u tri smene, a sa traka dnevno silazi oko 600 automobila "Fijat 500L".

Poznavaoci automobilskog tržišta i ekonomski analitičari Tanjugu su juče izjavili da je proizvodnja u FAS-u zastuavljena zbog manje tražnje, jer, kako objašnjavaju, taj sektor je pogođen krizom u autoindustriji u Evropi, odnosima sa Rusijom koja je veliko tržište za njih, kao i da Fijatu ne ide na ruku prošlogodišnje vraćanje pošiljke modela "500L" s greškom, koji su prodati u Americi.

Sagovornici Tanjuga tvrde i da model "500L" nije dovoljno konkurentan, kao i da je Fijatu za bolji plasman neophodan novi model.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.